Over mij

Ik ben een echte liefhebber van Italiaans eten, maar niet zomaar Italiaans eten – bij mij moet het authentiek zijn. Voor mij geen gekke toevoegingen of vreemde wendingen aan traditionele recepten. A****s op een pizza? Nee, bedankt. En in mijn tiramisu zul je geen slagroom vinden; alleen echte mascarpone, zoals het hoort.

Als ik in de keuken sta, voel ik me als een Italiaanse chef die de tradities van het land in ere houdt. De tomaten moeten perfect rijp zijn, de basilicum vers, en ik gebruik altijd de beste olijfolie. Voor mij is Italiaans eten meer dan een maaltijd; het is een belevenis, een stukje cultuur dat ik graag met zorg en respect overbreng. Of ik nu een klassieke spaghetti alla carbonara maak (zonder room!) of een lasagne met liefde laag voor laag opbouw, ik wil dat elk gerecht smaakt zoals het ooit bedoeld is.

Het is die puurheid en eenvoud die mij zo aantrekt in de Italiaanse keuken. En als ik dan aan tafel zit, met vrienden of familie om me heen, weet ik dat ik niet zomaar een gerecht heb gemaakt – ik heb een klein stukje Italië op tafel gezet.