Risotto con Salsiccia

Stel je voor: een romige, smeuïge risotto doordrenkt met de diepe smaken van Italiaanse worst, een vleugje witte wijn en een perfecte balans van Parmezaanse kaas. Risotto con Salsiccia is een klassiek gerecht uit Noord-Italië dat comfort en luxe op één bord brengt. Met elke hap proef je de rijke, kruidige tonen van de worst, gecombineerd met de zijdezachte textuur van perfect gegaarde risottorijst.

Of je nu een doordeweekse avond wat extra flair wilt geven of indruk wilt maken op gasten, dit gerecht is altijd een schot in de roos. Trek je schort aan en laat de geur van Italië je keuken vullen! 🍷🧀

Risotto con Salsiccia

Cuisine: ItalianDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • 320 g Carnaroli-rijst

  • 30 g boter

  • 2 worsten (Italiaanse worst, bij voorkeur salsiccia)

  • 1/2 glas rode (of witte) wijn

  • Groentebouillon

  • 1 sjalot

  • 1 takje rozemarijn of tijm (eventueel)

  • Geraspte Parmezaanse kaas

  • Extra vierge olijfolie

  • Zout

  • Peper

Bereidingswijze

  • Bereid de worst voor: Haal het vel van de worsten en verkruimel het vlees met je handen. Verhit een pan op hoog vuur en bak de worst tot hij goudbruin is. Haal de worst uit de pan en zet de worst apart. Laat het vrijgekomen vet in de pan achter.
  • Maak een basis: Hak de sjalot fijn en fruit deze in de pan met een scheutje extra vierge olijfolie. Voeg vervolgens de rijst toe en rooster deze enkele minuten al roerend, tot de korrels glazig worden.
  • Blus af: Zodra de rijst goed geroosterd en warm is, blus je het geheel af met rode wijn en laat je de alcohol verdampen.
  • Risotto garen: Voeg een eerste hoeveelheid hete bouillon toe, zodat de rijst volledig onderstaat. Laat de rijst het vocht opnemen en voeg daarna beetje bij beetje extra bouillon toe, zodra de vorige hoeveelheid is opgenomen. Na 10 minuten voeg je de verkruimelde worst weer toe en meng je alles goed door elkaar.
  • Afronden: Laat de risotto verder garen, voeg indien nodig extra bouillon toe en kook door tot de rijst al dente is. Haal de pan van het vuur en roer er koude blokjes boter, geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper doorheen om de risotto extra romig te maken (mantecare).
  • Serveren: Schep de risotto op borden en garneer met fijngesneden rozemarijn. Je heerlijke Risotto con Salsiccia is klaar om te serveren. Buon appetito! 🍷✨

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *