Bruschetta is een simpel maar o zo smaakvol Italiaans voorgerecht dat elke tafel opfleurt! Met krokant geroosterd brood, een frisse topping van rijpe tomaten, basilicum en een scheutje olijfolie, brengt dit gerecht de smaken van de Italiaanse zomer direct op je bord. Perfect als lichte snack, borrelhapje of voorgerecht bij een diner – bruschetta is altijd een schot in de roos. Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijk hapje dat barst van de mediterrane smaken en gegarandeerd indruk maakt!

Bruschetta
Course: VoorgerechtCuisine: ItalianDifficulty: EasyServings
4
servingsPrep time
10
minutesIngrediënten
Brood (pane di casa) / zuurdeeg
Basilicum
Classic tomaten
2 teentjes knoflook (1 brood en 1 tomaat) of rode ui als je geen knoflook wil
Extra vergine olijf olie
Zout & peper
Bereidingswijze
- Verwijder het kroontje, snij daarna de tomaten in blokjes
- Royaal scheutje olijfolie (2 tot 5 eetlepels)
- Snuifje zout en peper naar smaak
- Snij 1 knoflook (heel fijn) of gebruik een crusher
- Breek de basilicum
- Voeg alle ingrediënten toe en mix (met hand/lepel)
- Laat de mix minimaal 20 minuten rusten
Notities
- Serveer eventueel met burrata!
- Verschillende manieren om je bruschetta te grillen
– Barbecue
– Grillpan op hoog temperatuur (paar minuten elke kant)
– Toaster
– Oven (grill functie – 200 graden) gebruik hiervoor bakpapier - Nadat je bruschetta is getoast/gegrilld, wrijf je 1 teentje knoflook op de bruschetta, zodat het smelt.
Voeg daarna de tomatenmix toe, eerst wat sap en daarna de tomaten.